Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marta S Adam Kobyliński (2934 niezalogowanych)
10 Postów

(Oberd)
Wiking
Widzę, że kolega ma tak zwaną manię ,,większości nad innymi" i nie potrafi zrozumiec pisanego tekstu.
Faktycznie gimnazjum ukończyłem Ale na tym się nie zakończyło. PANA pomoc jest równa zeru...

Osoby które zrozumiały dawały mi konkretną odpowiedz lub wskazówkę. Bo własnie tego potrzebuje. A nie odpowiedz ,, MĄDRALI" który z tego co widzę ma wszystkich po niżej siebie.
Uważając sie za ,,NAJ" to myślę ze lepiej było by zalogować się na jakiejś innej stronie gdzie ludzie potrzebują tak zwanych ,,Pocisków"
Z poważaniem absolwent gimnazjum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Oberd)
Wiking
,,francuski piesek'' kieruje się do osób o bardzo dużych wymaganiach... Dom 1milona NOK jest do remontu i to chyba nie jest zbyt wygórowane wymaganie. Powiem że pierwsze rażenie było złość i zniesmaczenie a teraz śmiech...
Jesli chodzi ci o precyzję to tu masz
Nr mojego konta:#### ## #####
Fodselsnr: ###########
Proszę bardzo jestem sprecyzowany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Oberd)
Wiking
Przecież , skoro Twój Pracodawca Angażuje się w to , to nie dlatego byś kupił dom do miliona , jednak 100km od pracy.../a może się mylę ?/...
Tu , Na Tym Forum , możesz jedynie otrzymać ogólne informacje ...
Konkrety trzeba uzyskiwać już jednak na Miejscu ...

ZADAWAJ KONKRETNE PYTANIA , podbudowane Twoim stanem już posiadanych walorów .

[/color][/quote]
Masz rację... Pracuję w okolicach Oslo. On mi Pokazuje domy pod BERGEN... zabyłysłeś w moich oczach dziekuje za rade...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Ja sądzę, że hunter radzi Ci dobrze, żebyś za około 2000zł przez pierwsze trzy lata nie widział praktycznie jak dziecko ci dorasta, daje pierwsze kroki itd..., a o żonie nie wspomnę. To na prawdę dobry pomysł. Pamiętaj, że pieniądze to nie wszystko, chyba rodzina jest najważniejsza. A jeżeli twój szef chce ci pomóc to zacznijcie od wynajęcia małego mieszkanka, i wspólnego życia razem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Początkujący
Chcąc kupić cos na południu to za milion chyba na prawdę ciężko. No, może ruina w ktorą trzeba włozyć następny milion. Ja sądzę , że coś rozsądnego to min. 2 mln. Musisz wiedzieć , że nie wszystko możesz tutaj zrobić samemu bo najważniejszy jest PAPIER .A to wystawią tylko firmy norweskie i pewnie z 2 % firm polskich , budowlano remontowych.
A co do decyzji nie myslisz , że ktoś podejmie decyzję za ciebie. Jak masz pracę tylko ty to dostaniesz około 1 - do 1,5 mln. Chyba że zarabiasz dużą kasę, ale wtedy komuna ci nie da wkładu bo powiedzą że twoje zarobki są za wysokie ., i do tego patrzą inaczej jak pracują dwie osoby.
Moja propozycja: jak masz tutaj robote na stałe z rozsądnymi zarobkami to propopnuje odkładać, znależć pracę dla żony ( bez języka to chyba będzie trudno, ale niech próbuje ) , wynając coś dla rodziny, jak obydwoje będziecie mieli pracę to po rokui, dwóch możecie pomyśleć o kredycie i dostaniecie ze 2-3 mln i wtedy kipicie coś rozsądnego bez konieczności wielkich remontów.
Ale DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE - mimo to nie bój się zaryzykować, żebyś za pare lat nie powiedział : a mogłem spróbować,mogło się udać.
Powodzenia.

W jednym się zgadzam z wcześniejszymi postami : TRZEBA MIEĆ JAJA !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Nie będę wchodził w Twoje ...TRZY..żałosne posty i nie będę ich punktował ...
Za ładna pogoda w Mojej Wiosce... a chcę jeszcze kapkę skorzystać z LATA , jakie powoli zbliża się ku końcowi ...

Niemniej ...
Przeczytaj Swoje Trzy Ostatnie Posty ...!
Coś jednak musi być na rzeczy skoro... TYLE JADU Z NICH WYPŁYWA , tyle żałosnego skomlenia i ujadania ...
A KONKRETÓW JAK NIE BYŁO TAK I NIE MA...
ECH jak na razie to dennie widzę to Twoje zaangażowanie w Twoje Jutro ...
Cóż ...lepiej ujadać , niż zacząć myśleć ...
----
Ja nie pisałem Swojego Postu z zazdrości do Twoich Poczynań , ponieważ Ja Swój Prywatny DOM /MIESZKANIE ... już mam od dość dawna ...
I gdybym miał taką wewnętrzną potrzebę to i Tu w Norge , Miałbym Drugi Dom/Mieszkanie .
Jedynie w prześmiewczy sposób wypunktowałem Twoje Niedociągnięcia ...
----
I Kto Tu Potrafi czytać tekst ze zrozumieniem ...
Ja chociaż zajrzałem na mapę i stwierdziłem , że pewnie mieszkasz w nieciekawym regionie ... /pod względem nieruchomości a i pewnie pracy / na chybił trafił bo ...Ringielia ... to tylko wzgórze i to niezbyt wysokie dość daleko od Oslo jak na codzienny dojazd autem ....
----
A Ty jedynie ujadasz jak ten przysłowiowy piesek ....
----
I to było by tyle z Mojej strony w Twoim temacie ...
Ujadaj jeszcze... Ujadaj... tyle jak na razie , jedynie potrafisz...

BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
A ja powiem tak- rodzina powinna być razem, my też tak zaczynaliśmy dwa lata temu. Też jest tylko jeden żywiciel rodziny, ale jego pensja jest wystarczająca na to by żyć normalnie- w Polsce nie mieliśmy takich możliwości. Mamy dom, ciszę i ogród. Ważne byście byli razem, a kredyt- nie wiem jak u Ciebie ale ja nie miałam problemów, po za tym co by nie mówił o Norwegi, wszystko zależy od tego do jakiego banku i na kogo trafisz, zapytaj sam życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania)))))))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Oberd)
Wiking
gabriel napisał:
Nie będę wchodził w Twoje ...TRZY..żałosne posty i nie będę ich punktował ...
Za ładna pogoda w Mojej Wiosce... a chcę jeszcze kapkę skorzystać z LATA , jakie powoli zbliża się ku końcowi ...

Niemniej ...
Przeczytaj Swoje Trzy Ostatnie Posty ...!
Coś jednak musi być na rzeczy skoro... TYLE JADU Z NICH WYPŁYWA , tyle żałosnego skomlenia i ujadania ...
A KONKRETÓW JAK NIE BYŁO TAK I NIE MA...
ECH jak na razie to dennie widzę to Twoje zaangażowanie w Twoje Jutro ...
Cóż ...lepiej ujadać , niż zacząć myśleć ...
----
Ja nie pisałem Swojego Postu z zazdrości do Twoich Poczynań , ponieważ Ja Swój Prywatny DOM /MIESZKANIE ... już mam od dość dawna ...
I gdybym miał taką wewnętrzną potrzebę to i Tu w Norge , Miałbym Drugi Dom/Mieszkanie .
Jedynie w prześmiewczy sposób wypunktowałem Twoje Niedociągnięcia ...
----
I Kto Tu Potrafi czytać tekst ze zrozumieniem ...
Ja chociaż zajrzałem na mapę i stwierdziłem , że pewnie mieszkasz w nieciekawym regionie ... /pod względem nieruchomości a i pewnie pracy / na chybił trafił bo ...Ringielia ... to tylko wzgórze i to niezbyt wysokie dość daleko od Oslo jak na codzienny dojazd autem ....
----
A Ty jedynie ujadasz jak ten przysłowiowy piesek ....
----
I to było by tyle z Mojej strony w Twoim temacie ...
Ujadaj jeszcze... Ujadaj... tyle jak na razie , jedynie potrafisz...

BĘC

to ze mieszkam obecnie gdzie mieszkam niema nic wspolnego z pracą bo pracuje faktycznie gdzie indziej. Czytałem Pana posty nie widziałem tam zbytniej checi pomocy Lecz chceć zdeptania innej osoby. Gratuluje wlasnego lokum. Może bedąc w Pana wieku już bede w 100% właścicielem własnego domku w Norwegii. Dla Pana informacji mając zaledwie 25 lat mam dom Polsce. Ogólnie dziękuje za pomoc. Proponuje popracować nad samo krytyką.
Ewidentnie Brak jej u Pana i brak za angazowania w pomoc komu kolwiek... żegnam i życzę wszystkiego dobrego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Oberd napisał:
Dla Pana informacji mając zaledwie 25 lat mam dom Polsce.
skoro jest dom, żona i będzie dziecko, to chyba lepiej pozostać w Polsce
nie warto zaciskać zęby i następne 25 lat harować na dom w Norwegii
moje zdanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
105 Postów
Renata R.
(Lusinda)
Początkujący
Zgadzam się z Jastą. Najlepiej na swoim i zawsze z rodziną. Ja przeniosłam się do Norwegii bo chciałam być cała rodziną razem. Straciłam pracę w Polsce i dlatego jesteśmy tutaj. Wybór należy do Ciebie, ale pamiętaj, że miejsce ojca jest przy dziecku. Pozdrawiam i życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok